Zon en Zee

Zon en zee

Vanaf Cortijo de Romualda sta je in minder dan 10 minuten op een strand.

Zuid oost Spanje is het gebied met de meeste zon-uren van Europa

In het natuurpark Cabo de Gata liggen een paar van de mooiste stranden van het Europese continent. Ideaal voor een vakantie die in het teken staat van Zon & Zee.

Stranden
Het park kent een grote diversiteit aan zand en kiezel stranden. Van de langgerekte “bounty-stranden” bij San Jose, tot kleine knusse standjes die alleen via een bergpad bereikbaar zijn. Op de website van het park vind je een overzicht. Zelf gaan we graag naar Cala del Plomo, maar de kinderen gaan het liefst naar het strand van Aqua Amarga of Las Negras om te spelen met andere kinderen, of naar het strand bij Rodalquillar El Playazo waar ze aan de zuidkant graag krabben vangen en vissen. 

Zon
Het is in Zuid Oost Spanje bijna altijd mooi weer. Zelfs als het in de rest van Europa regent schijnt in Cabo de Gata de zon. Dat komt door het semi-woestijnklimaat. Het zorgt voor zachte winters, een heerlijk warme lente en herfst, maar ook voor een bloedhete zomer. Pas met name in dat laatste seizoen op met de zon. Bespaar niet op zonnebrand en pas je ritme aan aan het leven in Andalusie: rust ’s middags en doe net als de Spanjaarden. Ga lekker eten en pas weer naar het strand als de zon aan kracht verliest.

Rust

Met de opkomst van eco-tourisme onder met name de upper-class in Madrid en Barcelona, is het de laatste jaren iets drukker geworden op de stranden. Maar buiten het spaanse hoogseizoen in augustus, ben je er vaak nog vrijwel alleen.