Sport en avontuur

Sport en avontuur

De ruimte en ruige natuur van het Cabo de Gata gebied en haar kust, zijn een ideale omgeving voor actieve vakantiegangers. Zeker in voor- en najaar is het weer ook ideaal om er lekker op uit te trekken

Voor de actieve vakantieganger

Het Cabo de Gata gebied en de omgeving ervan bieden veel uitdagingen voor actieve vakantiegangers. Ga op ontdekking. Vanuit het huis zelf kunt u per mountainbike of te voet mooie tochten maken. De ongerepte kust en zeebodem lenen zich voor diverse (onder)watersporten. En op anderhalf uur per auto ligt de Sierra Nevada, met enkele van de hoogste pieken van Spanje.

Golf:
Op een half uurtje tot drie kwartier rijden van Cortijo de Romualda vindt u een aantal 18 holes golf courses. Dichtstbijzijnd zijn banen in Mojacar (http://playamacenas.com/macenas-golf) en Retamar (http://www.alborangolf.com)

Snorkelen:
kan eigenlijk bij alle stranden, maar het meest is er te zien bij de rostachtige kusten die aangewezen zijn als beschermd gebied. Hou er rekening mee dat een groot deel van de kustwateren een maritiem reservaat zijn. Daar mag onder water niet gejaagd worden.

Duiken:
er zijn diverse duikscholen in het gebied. Elk dorp heeft er wel een. De dichtstbijzijnde is in het dorpje Las Negras. http://www.buceolasnegras.com/

Kayak:
In een aantal dorpen kun je op het strand ook zee kayaks huren om langs de kust te varen. Vaak worden ook arrangementen en begeleiding door een gids aangeboden. In ieder geval kun je daarvoor terecht in Agua Amarga en in San Jose.

Surfplanken en boten:
In Las Negras kun je een motorboot huren. Een vaarbewijs is niet nodig. Surfen is op de een of andere manier niet zo populair in het gebied. Misschien omdat het meestal niet erg hard waait, waardoor de uitdaging voor de echte die-hards natuurlijk een stuk minder is. Op het strand in San Jose zijn vaak wel boards te huur. Vanuit de jachthaven in San Jose kunnen meestal zeilboten gehuurd worden, maar dat zul je dan ter plaatse even moeten navragen.

Hiking & biking:

Door het hele gebied zijn talloze wandel en moutainbike paden. Teveel om hier op te noemen. Het handigst is om naar de tabacco/touristoffice in Las Negras of Rodalquillar te gaan en een gedetailleerde kaart van het gebied te kopen. Probeer bij het lopen de prive en jachtgronden te vermijden. Die herken je aan de zwart witte bordjes die je tegenkomt; Coto Privada (prive terrein) of Coto de Caza (jacht terrein).

Fietsen en wielrennen:
Sinds Spanje is toegetreden tot de EU is veel geïnvesteerd in infrastructuur. Vroegere zandpaden zijn mooie gladde wegen geworden. Perfect om te trainen voor het bergklassement. In het weekend zie je dan ook veel Spanjaarden op hun racefiets.

Klimmen:
De kusten van Cabo de Gata zijn een interessante uitdaging voor rostklimmers. Hou er wel rekening mee dat de veelal vulkanische gesteenten snel afbrokkelen en dat er altijd een kans is op steenlawines langs de kust. Niet aan beginnen als je geen ervaren rotsklimmer bent.

 

Sierra Nevada
Het meest spectaculaire gebied voor klimmers is natuurlijk de Sierra Nevada. De top Mulhacén is met 3.482 m de hoogste van het Spaanse schiereiland. In de Sierra Nevada kun je ook een groot deel van het jaar skieën. In de winter en het voorjaar sta je in circa anderhalf uur vanaf Cortijo de Romualda midden in de sneeuw. Grotere hogere skigebieden liggen ten zuiden van Grenada en lenen zich misschien wat minder voor een dagtrip