te huur vakantiehuis, villa, in Cabo de Gata, in natuurgebied vlak bij zee.

Het huis

Casa Rural met modern comfort

Oorspronkelijke was het huis, wat dateert uit het begin van de vorige eeuw, een kleine boerderij.  In 2010-2011 is het ingrijpend gerenoveerd. De staat van het huis maakte drastische ingrepen noodzakelijk. Het handhaven van de oude sfeer zou kunstmatig geweest zijn. Daarom is het nu een zeer modern huis. In de geest van vroegere bewoners uitgevoerd zonder overbodige franje. Comfortabel en voorzien van moderne apparatuur. In de zomer van 2012 hebben we bovendien een zwembad aangelegd.

Oud onder nieuw
Onder het moderne minimalistische uiterlijk zijn de oude muren gehandhaafd. Ze zijn 50 cm dik, opgebouwd uit rotsblokken en ideaal voor het klimaat. In de zomer, waarin het buiten soms wel 40 graden is, blijft de temperatuur binnen vrij constant. Het verschil is soms wel 10 graden. Gecombineerd plafondventilatoren, goede isolatie, dubbel glas en zonwerende luiken zorgen ze voor een aangenaam natuurlijk klimaat in het huis. Op dit moment is de renovatie net achter de rug. De besloten achtertuin is nog leeg en de tuin aan de voorzijde is vooral begroeid met wilde rogge.

In de natuur, vlak bij een dorpje
Cortijo de Romualda heeft een vrij uitzicht over het natuurpark en is gelegen aan de buitenrand van de buurtschap Los Majanos, bestaande uit 7 huizen die overwegend bewoond worden door oudere Spanjaarden. Los Majanos hoort bij Fernan Perez. Een dorpje op 5 minuten wandelen. In Fernan Perez vind je het winkeltje van Fina, waar iedereen van het dorp de laatste roddels komt uitwisselen en waar je al het hoognodige kunt kopen. Aan het dorpsplein is ook de bar van Lola en haar zoons. Ga er een tapa eten en zeker ook eens ‘s middags lunchen met de werklui uit de streek.

In tegenstelling tot de dorpen aan de kust, behoren in Fernan Perez de meeste huizen aan de oorspronkelijke bewoners en niet aan toeristen. Ook in de winter is er dorpsleven en is de kroeg open voor ontbijt, lunch en diner.

 

 

Interessant voor anderen? Deel deze pagina!
    Paste your AdWords Remarketing code here